2016. május 4., szerda

A felnőtt színezőkönyvek már Koreában is hódítanak

Világszerte óriási népszerűségnek örvendenek a felnőtt színezőkönyvek, melyeket a napi mókuskerékben megfáradt, stresszes emberek számára találtak ki. Gondolom én. Személy szerint, nekem pont nem lenne türelmem aprólékosan színezgetni, ha stresszes vagyok, de mindenki máshogyan vezeti le a feszültséget, de nem is ez a lényeg. Tény, hogy nagyon szépek ezek a kiadványok, és tehetséges illusztrátorok dolgoznak rajtuk, és hát lássuk be, meg is érdemelték, hogy nekik is legyen egy olyan területük, amivel kitörhetnek, és ha ügyesek, nagy népszerűségre tehetnek szert.

Jelenleg a legnépszerűbb még mindig Johanna Basford "Titkos kert" (Secret Garden) és "Elvarászolt erdő" (Enchanted Forest) művésznévre keresztelt könyvei, de például már Dél-Koreában is a saját kezükbe vették az ügyet helyi illusztrátorok, és elkezdtek kiadni eredeti koreai műveket, a koreaira fordítottak mellé (bár nem igazán értem, hogy ezeket a könyveknek miért kellenek fordítások...).

Már a koreai celebek is ezen könyvek rajongói közé tartoznak, egész pontosan Suwa Hers című könyvének, amiben minden előfordul, ami egy sztereotipikus huszonéves nőről eszünkbe jut (döbbenet a címből kiindulva:)), úgymint divat, smink és egyebek, nem mintha ez baj lenne. :) 
Suwa és Taeyeon (SNSD)

Egyre több és több tematikus kiadványjelenik meg, mint például cicabarátoknak, leendő anyukáknak, hősszerelmeseknek és így tovább. Valószínűleg a kör még bővülni fog, a kérdés az, hogy meddig tart ennek a hullámnak a lendülete, és akkor is lesz-e a piaca, ha éppen nem számít hipertrendinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése